Dar es Salaamin Suomi-koulu

Just another WordPress.com site

Mantsaa ja makeisia

: 20 lokakuun, 2012

Tällä viikolla Suomi-koulussa touhuttiin kaikenlaista maantietoaiheista. Myiden ja Tuutikkien kanssa arvuuteltiin ja lisättiin kollaasiin Suomen ja Tansanian liput, käytiin läpi lippujen värit ja väritettiin omat versiot näistä. Pohdittiin yhdessä myös, onko Suomessa kuningas vai presidentti, ja hyvien oikeiden ja väärien arvauksien jälkeen lisättiin kollaasiin myös Niinistön pää Suomeen ja kruunu Ruotsin puolelle.

Lisäksi väritettiin liikennevälineaiheisia kuvia ja luettiin loruja, laulettiin Pienen pientä veturia sekä havainnollistettiin Suomen ja Tansanian eripuolista liikennettä ajelemalla kirjastossa vuoroin kummassakin maassa Autolaulun tahtiin. Viimeisin oli lapsista tietenkin erityisen hauskaa. Suomi-koulun uusista materiaaleista löytyi myös teemaan sopiva kirja ”Veera ja menopelit”, jota lueskeltiin Tuutikkien kanssa, ja Myiden kanssa ennätettiin myös pelata vähän Liikennemuistipeliä.

Muumien kanssa aloitettiin pienellä välipalautekyselyllä, jonka jälkeen oli klassikkovisan palkintojenjako. Norppa vanha kettu jakoi tietenkin ensin huijauspalkintona kirjanmerkit, mutta kirvoitti pian ihan aidon hymyn nuorten kasvoille ottamalla esiin pussin Haribon klassikoita, nallekarkkeja, teeman mukaisesti tietenkin. Edellisellä kerralla oli ollut myös puhetta hienoista lainauksista ja niiden keräämisestä nuorten tauluun, ja niinpä open lisäksi ja iloksi eräs oppilas niitä toikin heti tälle kerralle ja vieläpä kaksin kappalein! Nallekarkkeja mussutellessa sitten luettiin, askarreltiin korteille ja laitettiin taluun seuraavat lainaukset:

”Ole varovainen kun puhut. Sanoillasi luot maailman ympärillesi.” – Navajo-intiaanit

”Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä.” – Victor Borge

”Kaksosia syntyy nykyään enemmän, koska lapset eivät enää uskalla tulla yksin tähän maailmaan.” – Stan Burns

Lopputunti työskenneltiin pienryhmissä viimeistellen ryhmien nimikylttejä, askarrellen kylttiä kirjaston oveen ja tutustuen Suomi-koulun uusiin peleihin, muun muassa Liikenneperhe-peliin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: