Dar es Salaamin Suomi-koulu

Just another WordPress.com site

Syystaidetta ja joulujuhlajuonia

: 26 lokakuun, 2012

Tällä viikolla Suomessa päättyi kesäaika ja niinpä Myiden ja Tuutikkien kanssa puhuttiin vuodenajoista. Tutkaillen open valmistelemaa vuodenaikanelikenttää mietittiin yhdessä, mitkä Suomen neljä vuodenaikaa ovat ja mikä vuodenaika Suomessa on menossa parhaillaan. Täällä Tansanian auringon alla tämän hahmottaminen on syystäkin vähän hankalaa, mutta lopulta kuitenkin päädyttiin syksyyn ja pohdiskeltiin millainen se Suomessa on – kuvan perusteella sekä harmaan sateinen että iloisen värikäs putoavine lehtineen. Sitten laitettiinkin Vivaldia soimaan ja maalattiin syksyn väreillä pitkälti abstrakteja taideteoksia, Myiden kanssa ensimmäistä kertaa sormiväreillä ja Tuutikkien kanssa vesiväreillä. Myiden ryhmässä tosin maalaamista enemmän joitakin kiinnostivat numerot, joihin liittyviä tehtäviä sai sitten tehdä toisten taiteillessa.

Lisäksi Myiden kanssa luettiin syksyisiä loruja sekä väriteltiin nelikenttää ja Tuutikkien kanssa luettiin hauska Miksi?-kirja. Tuutikkien ryhmässä myös suorastaan kilpailtiin hyvällä käytöksellä ja toisten huomioon ottamisella, mistä hyvästä Onnen Olio saikin oikein tuntuvasti papanoita massuun! Lopputunnista laulettiin molempien ryhmien kanssa Nalle Puhin sadelaulua triangelien ja rytmimunien säestyksellä. Superkivaa ja kaunista ilmaisua!

Myös YK:n päivää ja rukouspäivää vietettiin tällä viikolla ja tästä olikin Muumeille pieni tietoisku. Sen jälkeen perustettiin Joulujuhla-komitea, jonka voimin, pienestä osallistujamäärästä huolimatta, aloitettiin joulujuhlaohjelman suunnittelu. Suunnitelmat pidettäköön kuitenkin toistaiseksi salaisuutena. Tauluun lisättiin myös seuraava open tuoma lainaus:

”Kuuntele! Muuten kielesi tekee sinut kuuroksi.” – Cherokee-intiaanit

Viimeksi taisin myös luvata, että seuraavassa postauksessa on kuvia. Tässäpä niitä…

Kanga-Myyt

Tingatinga-Tuutikit

Maasai-Muumit

Myiden taulu

Tuutikkien taulu

Ja lopuksi, nyt viimein, myös erityiskiitos Nina Kekoni-Karanille ja Tomi Kettuselle Suomi-koululuokan somistamisesta!

Taulujen…

… uudet…

… vaatteet.

Puhdas valkea valkotaulu

Tingatinga-naulakko ja batiikkiessut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: