Dar es Salaamin Suomi-koulu

Just another WordPress.com site

Vertailuviikko

: 15 marraskuun, 2012

Tällä viikolla vertailtiin asioiden ja esineiden kokoja, erilaisuutta ja samanlaisuutta. Myiden ja Tuutikkien kanssa tehtiin harjoitustehtäviä, joissa etsittiin joukon pienimpiä ja suurimpia sekä joukosta poikkeavia ja toista samanlaista. Osa tehtävistä oli hieman haastavampia ja vaativat enemmän keskittymiskykyä, jota onkin välillä hyvä harjoitella. Näiden lisäksi tehtiin parintunnistustehtävä erilaisten esineiden kanssa, jossa ensin käytiin kaikki esineet yhdessä läpi ja lapset saivat sitten yksi kerrallaan hakea esineen yhdestä joukosta ja etsiä sille parin toisesta. Tämä sujui oikein hienosti ja kaikki esineet löysivät kaverin!

Kurkistelua

Ja loton oikea rivi on: hammasharja – hammastahna, kynä – kumi, Onnen olio – Surusukka, sukka – kenkä, hiusharja – pompula, aurinkolasit – aurinkolasikotelo, palapeli – palapelin pala, kuppi – pilli, avain – lukko, peitto – tyyny, vesivärit – sivellin, triangeli – triangelin kapula, haarukka – veitsi, lorulappu – lorupussi, liimapuikko – paperi.

Myiden kanssa tehtiin vertailutehtävien jälkeen vaihteeksi pyynnöstä palapelejä sekä luettiin uudet kirjat nimeltä Veera ja menopelit ja Veera lääkärissä. Tuutikkien kanssa luettiin hauskoja runoja Taikuri Into Kiemura -kirjasta väritystehtävien lomassa. Pulskistuva Onnen olio haluaa erikseen mainittavan, että lapset kuuntelivat satuja oikein kauniisti sekä auttoivat taas toisiaan oma-aloitteisesti.

Veera lääkärissä

Taikuri Into Kiemura

Nyt kun isänpäiväkortit on ojennettu voitanee kertoa, ettei Muumien ryhmässä ollut kyseessä pelkkä askarteluharjoitus, vaan kortteihin myös runoiltiin ja oikein hienoja tuotoksia tulikin! Tällä kerralla kirjoitettiin lisää runoja ihan omasta tahdosta, mikä tietenkin ilahduttaa opea oikein paljon. Muumien kanssa myös lisättiin Kulttuurikalenteriin ensi viikolla vietettävä lapsen oikeuksien päivä, kurottiin kasaan joulunäytelmää, opetettiin tanssiesitys ryhmän pienimmille  ja tehtiin kirjoitusharjoituksia pienryhmissä. Tanssiesityksestä tuli tietenkin suosikki  ja sitä harjoiteltiinkin open säestämänä useaan otteeseen – kiitokset vain koreografeille!

Tässä vielä näyte Myiden ja Tuutikkien taululle kootuista syystunnelmista kera kuukausirunojen, vuodenaikataulukko sekä tänään saapuneet uudet batiikki-kansiot!

Myiden syksy

Tuutikkien syksy

Vuodenaikataulukko

Uudet hienot batiikki-kansiot!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: