Dar es Salaamin Suomi-koulu

Just another WordPress.com site

Oi maamme Suomi! <3

: 6 joulukuun, 2012

Toiseksi viimeisellä Suomi-kouluviikolla Myiden kanssa askarreltiin koristeita joulukuuseen, tehtiin jouluaiheisia piste- ja väritystehtäviä, ihmeteltiin tauluun ilmestyneitä aakkosia ja valtameriä, tehtiin palapelejä, leikittiin leluilla ja kuunneltiin satua Vaahteranmäen Eemelistä. Lopputunnista luettiin pyynnöstä kirjat Mikko ja Mari sekä, jälleen kerran, jostain syystä suuriksi suosikeiksi nousseet Milla menee lääkäriin ja Veera lääkärissä. Lukemisen lomassa lapsia nauratti kovasti Noora-Norsun nenänniistotöräytykset… Täyteen pullistunut Onnen Olio haluaa myös mainittavan, että ihanat lapset osoittivat jälleen kerran hienoa oma-aloitteisuutta ja avuliaisuutta tunnilla.

Torstai-aamuna sitten Suomi-koulun kaikki ryhmät kokoontuivat residenssille itsenäisyyspäivän lipunnostoseremoniaan. Tällä kertaa Emma ja Alexandra saivat kunnian nostaa lippu, minkä jälkeen laulettiin tietenkin yhdessä Maamme-laulu. Lipunnoston jälkeen käytiin ihastelemassa seinällä roikkuvaa presidentin kuvaa ja keskusteltiin siitä, mitä itsenäisyys oikein merkitsee. Erityisesti Tuutikkien ryhmässä tiedettiin varsin hyvin, että Suomessa on presidentti eikä kuningas, ja (kuvastakin tunnistetun) presidentin nimi Sauli. Ope sai taas olla oikein ylpeä lapsistaan! Keskustelutuokion jälkeen maisteltiin ihania Suomi-herkkuja aamupalaksi ja lopuksi harjoiteltiin vielä isoimpien kanssa illan lauluesitystä varten kuumalla kattoterassilla Suomen ja Tansanian kansallislaulut Jussin ja Kaisan johdolla. Lapset yllättivät open paitsi hienoilla laulutaidoillaan myös täydellisellä lyyriikoiden hallinnalla, hyvä Muumit!

Valmiina

Valmiina

Jännitys tiivistyy

Jännitys tiivistyy

Lipunnostajat

Lipunnostajat

Nousee, oikein hienosti!

Nousee, oikein hienosti!

Puolimatkassa

Puolimatkassa

Yleisö ihastelee

Yleisö ihastelee

Totinen hetki

Totinen hetki

Edustusarskat

Edustusarskat

Parasta itsenäisyyspäivää kaikille ja suuret kiitokset Sinikalle, Markolle ja Samuelille kutsusta, kestityksestä ja ohjelmasta!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: